آیا شما هم در تست زنی مشکل داری؟
چرا تست زنی در کنکور از اهمیت بالایی برخوردار است؟
ما در این مقاله به شما خواهیم گفت چرا تست زنی مهم است و تکنیک های تست زنی کنکور را آموزش خواهیم داد…

تکنیک های تست زنی کنکور

چرا تست زنی؟

تستزنی به دو دلیل مهم، سرعت عمل شما را بالا میبرد:

— اول اینكه خود تمرین زیاد توانایی و تبحر شما را در آن درس زیاد می‌كند.

— دوم اینكه تست‌زدن زیاد سبب می‌شود شما در جلسه آزمون سوال جدیدی برای فكر كردن و وقت گذاشتن پیدا نكنید، چرا كه هر سوالی كه طرح شود شما نمونه‌ای شبیه آن را در كتاب‌ها و آزمون‌ها دیده‌اید و روش حلی برای آن در ذهنتان دارید.

پس هرچه سوالات جدید در آزمون برای ما كمتر باشد، هم سرعت عمل، بهتر می‌شود و هم در طول آزمون اعتماد به نفس‌مان پایدار می‌‌ماند و در نهایت نتیجه مطلوب‌تری می‌گیریم.

 

انواع تست زنی:

1.تست آموزشی(تفهیم،شروع یادگیری)

2.تست زنی تثبیت(مهارت در تست زنی)

3.تست زنی تسلط(زمان دار،سرعتی)

تست آموزشی:

سؤالات تستی را که یک دانش‌آموز پس از یادگیری هر فصل یا بخش به عنوان مثال و تمرین حل می‌کند تست آموزشی می‌گویند. این نوع تست‌ها معمولاً به صورت طبقه‌بندی‌شده در کتاب‌های کمک‌آموزشی وجود دارد تا دانش‌آموز بتواند با ترتیب درستی درس را فراگیرد. این نوع تست ‌زدن از مهم‌ترین فعالیت‌های آموزشی است که باید انجام دهد.

—

توصیه‌های مهم در مورد تست آموزشی:

نکته‌ی ۱: در حل تست‌های آموزشی نیاز به در نظر گرفتن وقت و درصد نیست. است؛

نکته‌ی ۲: حل تستهای کنکور سال‌های اخیر، مهم‌ترین سؤالاتی هستند که باید در مجموعه‌ تست‌های آموزشی قرار بگیرند؛ بنابراین باید در مرحله‌ی اول یادگیری، از تست‌های کنکور سراسری سال‌های گذشته استفاده کرد و پس از اتمام آن‌ها به سراغ تست‌های تألیفی استانداردشده رفت.

نکته‌ی ۳: در مرحله‌ی اول تست‌ زدن پس از یادگیری بخشی از یک درس، نیاز است تا یک به یک تست‌های آموزشی را پاسخ ‌داده شود. این کار باعث می‌شود تا آموزش پله به پله کامل شود.

نکته‌ی ۵: در درس‌های عمومی به ‌غیر از عربی پس از مطالعه‌ی عمیق هر درس، حدود دو روز بعد از مطالعه تست بزنید. در درس عربی لازم است که بلافاصله بعد از مطالعه‌ی قواعد و ترجمه به تست آموزشی پاسخ دهید و در همه‌ی تست‌های آن هر چهار گزینه را بررسی کنید.

نکته‌ی ۶: حتماً پشت تست‌ها را علامت‌‌گذاری کنید تا دفعه‌های بعد (تکرار تست‌ها) بدانید کدام تست‌ها را باید مجدداً پاسخ،  دهید. می‌توانید از علامت‌هایی مانند «ص: درست، غ: غلط، ن: نزده!: نکته‌دار و …» استفاده کنید.

نکته‌ی ۷: نکته‌هایی را که از حل تست‌ها به ‌دست می‌آورید در دفتر خلاصه‌نویسی یا نکته ‌برداری بنویسید تا در زمان دوره کردن یا شب قبل از امتحان به آن‌ها مراجعه کنید.

—تست زنی تثبیت:

با درصد و بدون زمان: در این مرحله، درصدگیری انجام می‌شود؛ ولی محدودیت زمانی برای حل تست‌ها اعمال نمی‌شود؛ زیرا هدف، افزایش دقت (شاید در شروع کار، موجب افزایش زمان تست‌زنی شود، ولی نگران آن نباشید) و دادن پاسخ صحیح به تست‌های  بیش‌تر است؛ بنابراین نباید با ایجاد قید و بند زمان، دچار استرس و بی‌دقتی شوید.

تست زنی تسلط:

حل تست‌های زمان‌دار یاد می‌گیرید هر سؤال به چه میزان زمان برای پاسخ‌گویی نیاز دارد و با ثبت زمانِ حل هر تست یاد می‌گیرید که سرعت تست‌زنی خود را افزایش دهید و زمان حل هر تست را بعد از پایان آن با زمان حل تست‌های گذشته مقایسه کنید.

با استفاده از تست‌های زمان‌دار یاد می‌گیرید که هر سؤال را با دقت پاسخ دهید و در کم‌ترین زمان با بالاترین دقت، مناسب‌ترین انتخاب را داشته باشید.

 

تکنیک های تست زنی:

1-هدفگذاری چند تا از ده تا: با توجه به وضعیت درسی و نمره ترازتان و رسیدن به نتیجه مورد انتظار خود هدفگذرای کنید در هر درس به چند سوال می خواهید  پاسخ دهید . بدین ترتیب دیگر نگران جواب ندادن به همه سوالات نیستید.

2-استفاده از روش ضربدر منها : در کنار سوالاتی که بلد نیستید علامت منها بگذارید تا دیگر وقت خود را روی این سوالات نگذارید و در کنار  سوالات دشوار و وقت گیر  و یا سولال های که برای پاسخ بین دو گزینه ها شک دارید علامت ضربدر بگذارید. اینگونه  در وقت اضافی میدانید باید سراغ کدام سوال ها بروید.

3-روش زمان های نقضانی: برای هر درس بخشی از زمان خود را ذخیره کنید تا در پایان سوالات برای پاسخ به سوال هایی که شک داشته اید یا وقت گیر هستند ، زمان داشته باشید.

4-روش استرات‍ژی بازگشت:  چنانچه تمام روش های قبل را انجام داده باشید در پایان آزمون ، زمانی را ذخیره کرده اید و می توانید روی درس های هدف برگردید.

 

—نکاتی برای آزمون های تستی:

—1-پس از خواندن سوالات ابتدا جواب سوال را حدس بزنید وسپس به جوابهای ارائه شده توجه کنید .اگر جوابی که را برای سوال حدس زده اید در بین جوابهای ارائه شده بود با اطمینان کامل همان را انتخاب وپاسخنامه همان را علامت بزنید.

—2-اگر در بین جوابهای ارائه شده اولین آنها درست بود .حتما به مابقی پاسخ هاهم توجه کنید.

—3-در مورد سوالهای مشکل و آنها که شک دارید ابتدا جوابهایی که مطمئن هستید غلط است را حذف کنید وسپس به مقایسه مابقی جواب ها و انتخاب کامل ترین آنها بپردازید

— 4-همیشه به این موضوع توجه داشته باشید که ممکن است پاسخ یک سوال دردیگری پنهان باشد .پس در خواندن متن سوال هم دقت کنید.

—5-گاه گاهی سوالات را چک کنید  که ردیف سوالات و پاسخنامه را قاطی نکنید مبادا جواب سوالها را جابجا در پاسخنامه علامت بزنید.

—6-هرگاه لغاتی مانند (همیشه ،اغلب ،برخی اوقات ،هرگز ،تنها ،فقط ،باید ، بطور لازم ، بطور کامل ) در جمله بکار روند ممکن است  معنی جمله را عوض کند .بنابر این همیشه به لغات کلیدی و حساس در متن جملات دقت بیشتری داشته باشید.

—اشتباهات تست زنی:

از ارتکاب اشتباهات زیر در زمان تست زدن خوداری کنید که به ضرر تان تمام میشود:

—دقیق نخواندن صورت تست واشتباه متوجه شدن منظور سوال

—مطالعه نکرد تمام گزینه ها و انتخاب عجولانه جواب.

—اشتباهات افقی مثلا به جای عدد سه گزینه سه را زدن که باید حواستان به این نوع سوالات باشد.

—بی دقتی در محاسبات عددی

ندیدن برخی سوالات دفترچه به دلیل عجله و بی دقتی.

—کم آوردن وقت به دلیل عدم تقسیم زمان وگیر دادن به برخی سوالات.

—اشتباه عمودی یعنی گزینه ها را  جابجا زدن که باید مراقب ترتیب سوالات باشید

—از خیر بعضی از تستها بگذرید .

—+++++++++++++++++++++++++++++++
ما راه کنکور را برایتان هموار می کنیم.

انسانی گروپ اولین مرکز تخصصی مشاوره کنکور انسانی