تحلیل آزمون آزمایشی به چه معناست؟

تحلیل آزمون به معنای اختصاص دادن زمانی بعد از آزمون آزمایشی، به منظور بررسی تمامی سوالات آزمون و دریافتن نقاط ضعف و قوت به صورت جزئی می باشد.

باید بدانید که اهمیت تحلیل آزمون از خود آزمون هم مهم تر است.

آزمون فقط براي سنجش خودت و بهتر كردن وضعيت درس خوندنته❌❌

اين آزمون ها به هيچ عنوان نشون دهنده نتيجه كنكور تو نيست …

پس بعد از آزمون آزمایشی و دیدن کارنامت لطفا ناامید و عصبی و یا حتی خیلی خوشحال هم نشو…

تمام این تلاش ها برای رسیدن به هدف اصلی و قله (قبولی کنکور) است.

حالا چگونه آزمون را تحلیل کنیم؟

مواد لازم: 🙂

دفترچه سوالات

دفترچه پاسخ تشریحی

دفتر یادداشت(دفترتحلیل آزمون)

خودکار رنگی

مداد

ماژیک هایلایتر

 میتوانید تحلیل آزمون را شروع کنید

بررسی تک تک سوالات یک آزمون آزمایشی، حداقل یک ساعت و نیم زمان میگیرد، پس حتما زمان کافی را برای تحلیل آزمونتان اختصاص دهید. به این موضوع توجه کنید که حتما میبایست تک تک سوالات بررسی شوند حتی سوالات درسی که ۱۰۰ زده اید !

از تست اول درس ادبیات شروع میکنیم، اگر درست پاسخ داده بودیم نگاه گذرایی به پاسخنامه تشریحی میندازیم و اگر طراح پاسخنامه نگاه جدیدی به تست داشت یا از راه دیگری به جواب درست رسیده بود آنرا بررسی میکنیم. و نکته کلیدی را در دفتر خود بنویسید.

نکته : حتما باید تستهایی که صحیح پاسخ دادیم را هم بررسی کنیم، گاهی راه هایی غیر از راه حل های ما نیز برای رسیدن به جواب درست وجود دارد و گاهی راه های خلاصه تر. گاهی هم تست را به صورت شانسی درست جواب دادیم !

اگر تستی را درست جواب داده بودیم جلوی گزینه ی درست تیک میزنیم و به تست بعدی میرویم.

در غیر این صورت ابتدا غلط یا نزده بودن تست را مشخص میکنیم و سپس پاسخنامه را دقیق میخوانیم. سپس علت یابی میکنیم. برای تست های غلط علت ها میتوانند شامل اشتباه محاسباتی، شانسی جواب دادن، اشتباه دیدن عددهای صورت سوال یا گزینه ها، عدم تسلط و .. باشند و برای تستهای نزده علت ها میتوانند شامل نخواندن مبحث و یا نداشتن زمان در سر جلسه باشند.

در انتها اقدام مربوطه را مشخص میکنیم. به عنوان مثال برای تستی که نزده گذاشتیم و علت آن نخواندن مبحث بوده، آموختن آن بحث را در برنامه مطالعاتی هفته های آینده مان قرار میدهیم.

چگونه آزمون را تحلیل کنیم؟

نگاهی کوتاهی به نحوه تحلیل دروس عمومی :

تحلیل درس ادبیات

 سوال به سوال شروع می کنید و می خوانید. دلایل غلط زدن خود را می ‌یابید. بعد از حل کردن هر تست اگر در هر تستی مثلاً بیتی از نظر قرابت معنایی خیلی خاص است، در دفتر خود یادداشت کنید. در تست‌های لغات و املا، لغاتی را که در لیست آخر کتاب و خلاصه نویسی ها نبوده است را اضافه کنید. اصطلاح و کنایه های خاص را اضافه کنید. فقط مهمترین نکات را بنویسید. می توانید این نکات را در درسنامه هم هایلات کرده یا علامت بزنید.

تحلیل درس عربی

عربی ۳ تیپ سوال دارد. اول ترجمه: فن ترجمه را یاد بگیرید و اگر لغتی را بلد نبودید به کتاب برگردید و بخوانید. دوم قواعد: اگر در قواعد مشکل داشته جزوه و درسنامه را خوب مطالعه کنید، نکات جدید و خاص را در درسنامه علامت بزنید تا بتوانید بعداً مرور کنید. سوم تست های درک مطلب: اگر مشکل دارید شبی یک عدد تست درک مطلب حل کنید.

تحلیل درس دین و زندگی

درس دین و زندگی دو تیپ سوال دارد. تیپ اول از مفهوم آیه سوال میپرسند. اگر مشکل دارید نکات تست را در درسنامه وارد کنید. تیپ دوم، یکسری از تست ها هستند که متن کتاب درسی را مورد پرسش قرار می‌دهند. اگر اشتباه پاسخ داده اید، در درسنامه یا متن کتاب آن جمله را علامت بزنید تا بعدا بتوانید آن را مرور کنید.

تحلیل درس زبان انگلیسی

انگلیسی چهار دسته تست دارد. تست های گرامر: اگر مشکل دارید جزوه و درسنامه را مطالعه کنید و از آن مبحث چندتا تست بزنید. تست های لغت: اگر با لغت جدیدی آشنا شدید آنرا یادداشت کنید. تست های ریدینگ و کلوز تست: اول سعی کنید تکنیک ها را یاد بگیرید. برای تقویت این مباحث شبی یک ریدینگ و دو کلوز تست را حل کنید تا به مرور زمان مشکلتان برطرف شود.

……………………..

تحلیل دروس اختصاصی هم به همین روال پیش بروید .

 

جمله آخر:

تحلیل آزمون آزمایشی یکی از مهم ترین وظایف یک داوطلب کنکور برای رسیدن به موفقیت است.

میتونید برای تحلیل آزموناتون و تحلیل کارنامه آزمون خود از مشاوران انسانی گروپ کمک بگیرید.